Royal Canin kattenvoer echt wel zo goed? -
Royal Canin kattenvoer

Royal Canin kattenvoer echt wel zo goed?

( Rc de Coca-Cola onder het kattenvoer)

Royal Canin kattenvoer De keuze van het voer is erg belangrijk en twijfel enorm of de marketing er voor zorgt dat de bekende merken vertrouwd overkomen of dat het echt zo goed is.

Ik heb op de website kitten te koop gelezen dat een kwaliteitsvoer zoals Royal Canin kattenvoer aan te raden is vanwege de aanwezige voedingsstoffen en daarom aan het oriënteren gegaan. Ik begrijp heel goed dat er verschillen zijn. Zelf vind ik het biefstukje van de slager ook vaak lekkerder. Er is zoveel keuze en zou het op prijs stellen om te horen wat jullie ervaringen zijn. Mijn keuze voor nu- Royal Canin Kitten- Het is even afwachten of onze Sibeer het hier mee eens zal zijn;-)

Royal Canin kattenvoer

Royal Canin kattenvoer versus Nutram kitten

Update 3-5-16

nutram_graanvrij_kattenvoer

​Nu onze eerste kater bijna 11 maanden oud is vind ik het wel op zijn plaats om een update te plaatsen. We zijn na een tijdje toch overgestapt van Royal Canin kattenvoer  naar een ander merk voer. Niet omdat Royal canin kattenvoer niet goed is. Ik had zelf een beter gevoel bij het merk Nutram.
Nurtam kitten is een hoogwaardig voer wat in Canada geproduceerd word. Hier zijn de controle's en kwaliteitseisen erg streng en dat sprak mij aan. Je moet namelijk maar geloven wat er in het voer verwerkt zit en welk vleespercentage er over blijft.

Skogen kattenvoer

​Na een aantal maanden zijn we toch overgestapt op een ander van het merk Skogen. Dit kopen wij bij een Nederlandse webshop: Poespas. Het is een klein bedrijf en het persoonlijke contact spreekt mij erg aan. De bedrijfsnaam verklapt wat je kan verwachten. Goede support en je krijgt hier waar voor je geld. Misschien lees je dit bericht vanuit je eigen specialisme en denk je waarom steeds veranderen van merk? Dit is toch helemaal niet fijn voor een kat? Klopt. Inmiddels heb ik veel geleerd en ben ik blij dat ik toch voor Skogen heb gekozen.  Skogen Chicken en Rice een heerlijk voertje!

skogens kattenvoer

Graanvrij kattenvoer

Maar waarom hoor ik zoveel over graanvrij kattenvoer?

Graanvrij is een keuze die je als eigenaar maakt. Het is meer iets van de laatste tien jaar. Want bedenk: commerciële kattenvoeding kwam pas in de jaren 60. De generatie die is opgegroeid met huiskatten die gewoon restjes van tafel kregen, zijn vaak nog sceptisch die katten werden ook allemaal rond de twintig jaar.

Je hoort veel mensen roepen “katten in het wild krijgen ook geen granen”. Ja dat klopt. Maar onze katten zijn al vele honderden jaren gedomesticeerd en hebben zich daarmee aangepast aan een leven in de nabijheid van de mens, met daarbij de voeding die voor een deel bestaat uit granen. Een goede voeding is er eentje die voldoende voedingswaarde bevat uit stoffen die niet schadelijk zijn voor het dier. Rijst en maïs zijn een goede voedingsbron, de koolhydraten die uit deze stoffen verkregen worden heeft een kat weer nodig voor de opbouw van de celwand.

Als je dan kijkt naar het merk Skogens dan zie je dat dit merk de voeding maakt op basis van rijst, of op basis van aardappelen voor de graanvrije versie. De Grainfree van Skogens kost € 44,95 voor een zak van 10 kilo, de andere verpakkingshoeveelheden zijn 3 kilo, 2 kilo of 500 gram. Ik begreep dat vooral de smaken Lamb & Rice en Chicken & Rice, die verkrijgbaar zijn in zakken van max 15 kilo het erg goed doen.

Heb je interesse om één van die soorten te proberen of liever ook de graanvrij dan kan je bij poespas zonder probleem een proefpakketje aanvragen. Ik heb me zelf een beetje verkeken op het hoge vleesgehalte van het kattenvoer.
Er word veel gesproken over wat het beste kattenvoer is op Facebook, verschillende websites en diverse fora. Ik geef jou ook de tip: staar je niet blind op dat hoge vleesgehalte.
Als het meer dan een 20% is, dan weet je eigenlijk al zeker dat ze het percentage berekend hebben op de natte versie van het vlees.
Bij het verhittingsproces blijft daar niets van over.
Kijk liever naar de totale voedingswaarde, daar heb je meer aan.
Want dat hoge vleespercentage, dat is een trucje van fabrikanten om je naar het merk te lokken.
Het zegt helemaal niets! Als ik mijn kipfiletje vol spuit met water en het vervolgens in rauwe toestand, vol met water, vergelijk met de twee eetlepeltjes rijst die ik erbij ga koken, dan heb ik ook een vleespercentage van 80%.

Snap je?

En dan ga ik alles verhitten, ik kook de rijst, kook de kipfilet, en daarna is het percentage nog maar 10%..... Dat is wat er aan de hand is als je een hoog vleespercentage op de verpakking hebt staan.
Als daar iets van 60-80% staat, dan weet je al zeker dat het op basis van onverwerkt, vocht bevattend vlees is. Oftewel: je laat je blij maken met een dooie mus.
Juist daarom moet je helemaal niet naar het vleespercentage kijken maar naar de hoeveelheid ruw eiwit en ruw vet, want dat zijn de stoffen die verkregen worden uit vlees en dierlijke bijproducten, in verhouding tot de koolhydraten.
Pas dan zie je wat de werkelijke voedingswaarde is.

Of jouw kat aan ook zo gek is van dit Skogen's kattenvoer? Geen flauw idee. Het is voor de spijsvertering van je kat niet handig om vaak te switchen van samenstelling. Juist hiermee roep je problemen op. Stap dus alleen over op een ander kattenvoer wanneer je er zelf volledig achterstaat. Er zijn nog genoeg andere goede alternatieven verkrijgbaar. 

Laten we even duidelijk zijn: het is niet mijn bedoeling om hier openlijk het merk RC af te kraken maar wil heel graag ervaringen delen en meer kennis op doen.

Wat gebruiken jullie voor kattenvoer? Of heb jij zelf ervaring met Royal Canin kattenvoer?  Onder aan de pagina staat een commentbox waar je een reactie kan achter laten.

Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe houd ik mijn Siberische kat gezond?

Click Here to Leave a Comment Below 35 comments
hendrik - 8 years ago

Leuk blog, de keuze van het voer blijft lastig vooral omdat iedere kat anders reageert op voeding. Royal Canin is prima en zal vooral goed kijken hoe het kitten hier op reageert. Mijn advies is wel om eerst af te gaan op de cattery. Veel plezier met jullie Beer.

Reply
K Bettinger - 8 years ago

Ik heb altijd al Royal Canin gebruikt, bij mijn vorige huis-tuin-keuken poes en nu heb ik een Ragdoll sinds een jaar. In het begin heb ik catlovers gold gegeven maar vond de ontlasting een sterke geur hebben. Mijn ragdoll heeft toen kittenvoer van Royal canin gekregen. En nu voor binnenhuis levende katten met lang haar. Ontlasting ruikt nauwelijks en ze eet er goed op.

Reply
  misterbig - 8 years ago

  Royal Canin lijkt mij ook een prima keuze. Vind het het fijn om te horen wat andere ervaringen zijn. Bedankt! De bekende merken hebben vaak veel geld zitten in de marketing en daarom altijd een beetje sceptisch.Toch denk ik dat kwaliteit voorop staat want ontevreden klanten wil je natuurlijk niet.
  Saskia van Cattery Stuck on You gebruikt Freitags Best Meal ik zal ook eens aan haar vragen waarom die keuze.

  Ben jij bekend met Freitags Best Meal?

  Reply
   Heidi - 8 years ago

   Naast het voornamelijk rauwe dieet…Ik voer net als Saskia de brokken van Freitag’s De voornaamste reden is dat deze brok GRAANVRIJ is.. en volgens mij is geen enkel brok van RC dat.. een kat is een obligate carnivoor en zijn gebit en spijsverteringssysteem is helemaal ingericht op het eten van rauw vlees.. daarbij komt dat deze brok geen conserveermiddel en geur en smaakstof bevat .. het is dus een relatief ‘schone’ brok en niet duurder dan de RC brokken. Mijn voorkeur blijft ten allen tijde RAUW, daar hebben katten het meeste baad bij… huid, vacht, gebit blijven in topconditie met een uitgebalanceerd rauw dieet.. de organen blijven schoner en dus gezonder.. ook de ontlasting is veel minder dan bij brok en blik,, is stevig en stinkt veel minder..

   Reply
    Lex - 8 years ago

    Heidi, Bedankt voor je aanvulling. Ik ga Freitag’s zeker overwegen. Er zijn alleen weinig verkoopadressen. Althans heb ze niet kunnen vinden. Waar koop jij deze in als ik vragen mag? De website die ik gevonden had was naar mijn idee een heel stukje duurder dan Royal Canin.

    Reply
Audry - 8 years ago

Wat leuk, hartelijk gefeliciteerd met jullie a.s. Sibeer. Ik ben wel erg benieuwd wat de fokker voor een voeding geeft aan de kittens.
Ik zelf ben absoluut geen fan van Royal Canin. Mijn katten, gefokte kittens en honden krijgen:KVV, kompleet vers vlees voor katten. De meeste brokken (en dus ook RC) bevatten veel koolhydraten. Katten zijn 100% carnivoor en dat wil dus zeggen vleeseters. Maag/darmstelsel is daar dus op gemaakt. Koolhydraten zijn belastend voor een kat en zorgen voor veel inwendige afvalstoffen. Ik laat mijn siberische kittens altijd kiezen met 4-5 weken tussen goede kwaliteit brokjes, kvv en hoge kwaliteit blikvoer, instinctief kiezen ze voor het kvv (natuurlijk naast de melk die ze nog van mams krijgen) Als ik mijn katten brokjes zou moeten geven dan zou ik kiezen voor brokjes met minimaal 70% vlees, graanvrij en geen kunstmatige toevoegingen, helaas valt RC daar niet onder.
Veel succes met het kiezen van de juiste voeding en geniet van jullie Beer.

Reply
Lex - 8 years ago

Hi Audry, wat een goede aanvulling zeg! Ik heb direct even verder gegoogeld en kwam nog veel meer goede informatie op jouw website tegen.
Wat leuk dat je het roer hebt omgegooid zeg, en wat een contrast;-)

Nu wil ik zelf met brokken beginnen en kwam deze tegen Applaws voor Kittens Kattenvoer ben jij hier bekend mee? Als ik de omschrijving lees zou dit misschien een betere keuze zijn?

Reply
Audry - 8 years ago

Ja Applaws is zeker een goede keuze, daarnaast heb je ook nog Orijen, Acana, Purizon, Canagan. Allemaal met een hoog vlees gehalte, geen goedkope brokken (maar dat is RC ook niet) maar ze hebben er vaak weinig van nodig omdat ze de hele brok bijna verteren.

Als je daarnaast af en toe wil verwennen met blikvoer dan zou ik gaan voor voer zonder koolhydraten, dit zijn bijvoorbeeld Animonda Carni, Applaws, Porta 21, Schesir, Bozita.

Succes!!!

Reply
  Lex - 8 years ago

  De fokker gebruikt zelf Freitag Best Meal en is ook een optie maar moeilijker te verkrijgen.
  Mijn bedoeling is zoveel mogelijk met droogvoer te beginnen met als aanvulling (avondmaaltje) nat voer. Almo nature proefpakket aangeschaft. Super bedankt voor het delen van je kennis!

  Misschien heb je hier ook nog een mooie aanvulling voor? https://siberischekat.eu/blog-berichten/welk-kattenbakgrit-gebruiken/

  Reply
Annemiek - 8 years ago

Hier staan de kittens ook altijd eerst op RC kitten en met een maand of 7 gaan ze hier over op graanvrij voer. Dit omdat katten van nature geen granen eten en menig kat hier ook intollerant of allergisch voor kan zijn. Na veel verschillende merken te hebben geprobeert is het hier Taste of the Wild geworden waar de volwassen (en bijna volwassen) katten op staan. Hun vacht is hier het volst mee (ook halflangharen), de vacht heeft de mooiste textuur, ze glanzen het beste en ze zijn het snelst terug in conditie na een nest.

Reply
  Lex - 8 years ago

  Mooie aanvulling Annemiek. Naarmate het kitten ouder word dus beter geen graan en hoger vleesgehalte heb ik eerder gehoord.

  Begrijp ik goed dat voor het kitten de granen juist wel een goede basis zijn en dat je daarom later pas overstapt op graanvrij?

  Reply
   Annemiek - 8 years ago

   Nee, granen zijn in principe nooit nodig voor een kat. Maar mijn a.s. moeders staan altijd op RC mother & baby naast hun gewone voer. En de babies in het begin ook, daarna gaan die over op RC kitten gewoon omdat ik nog geen ander kittenvoer heb gevonden waar ik tevreden over ben. Wat nog een bijkomend voordeel is als fokker is dat je kan zien wanneer er een kitten allergisch / intolerant is voor granen. Dan kan je aan de kittenkopers meegeven dat dat kitten absoluut geen granen kan verdragen en dus graanvrij moet eten.

   Dus wanneer ik een kitten houd dan staat die gewoon door op RC en dan zie ik vanzelf wanneer die voor het grootste deel de TOTW gaat eten en dan gaat de RC er weer uit.

   Reply
    Lex - 8 years ago

    Top! Ik heb goede reviews gelezen over Taste Of The wild op Zooplus. Ik hou deze zeker in mijn gedachte;-)

    Reply
Audry - 8 years ago

Granen horen ook tijdens de basis (eerste 7 maanden) niet in een kattenvoer thuis. Mijn katten krijgen (omdat ze vlees krijgen) zelfs helemaal geen granen. Beter zelfs niet de eerste maanden omdat juist dan de basis gelegd wordt.
Taste of the Wild is ook zeker een heel goed voer, maar ook die heeft een hoog vlees gehalte.
De reden waarom granen gebruikt worden is omdat het een goedkoop vulmiddel is, niet omdat het een bestanddeel is dat katten nodig hebben. Als het “schadelijk” is als ze volwassen zijn dan zeker als ze kitten zijn. 😉

Reply
Lex - 8 years ago

Top! Bedankt voor het delen van jullie kennis en ervaringen. Ik ben er uit dan ik voor een brok ga met een hoog vleesgehalte rond de 80%

Vandaag sprak ik een andere kattenliefhebber en sprak vol lof over ‘Nutram kattenvoer’ redelijk hoog vleesgehalte en toevoegingen zoals superfoods. Klikt goed. Wat denk jij hiervan?

Reply
Annelies - 8 years ago

Hallo Lex,

ik geef hier momenteel een combinatie van Royal Canin gemengt met Freitags Best meal.
Ik vind het altijd een struggle om het beste voer te vinden (bestaat er zoiets al het beste?).

Vers voer willen ze hier niet, KVV, willen ze hier ook niet. Kortom dan maar een goede graanvrije brok. Ik heb van alles geprobeerd, maar ze eten deze combinatie momenteel het beste.

Daarnaast geef ik er kwalitatief goed blikvoer bij.

Groetjes,

Annelies

Reply
  Lex - 8 years ago

  Hoi Annelies,

  Bedankt voor je reactie. Vers of KVV is op dit moment geen optie en gaan ook voor een kwalitatieve brok. Graverij ben ik ook uit. Het word waarschijnlijk eerst het kittenvoer van Royal Canin en na een jaar overstappen op Freitag’s Best Meal. Het is natuurlijk even aankijken hoe de kat reageert op het voer.

  Heb ook vernomen dat Nutram een erg goede brok heeft. Het merk kende ik niet maar heb de website bekeken en spreekt mij ook zeker aan.

  ben jij hier bekend mee?

  Reply
Meike - 8 years ago

Ik ben niet zo enthousiast over de samenstelling van Royal Canin. Voor een kat zijn vooral het eiwit en het vet belangrijk. Als eiwitbronnen zie je staat: gevogelte-eiwit (gedroogd), plantenproteïne-isolaat*, maïsgluten, dierlijk eiwit (gehydrolyseerd). (Deze info heb ik van Zooplus en kan dus foutief zijn, maar op de website van Royal Canin kon ik het niet vinden)

Gevogelte-eiwit is uiteraard prima voor een carnivoor. Echter eet een carnivoor zelf gevogelte als geheel en niet alleen het eiwit. Om gevogelte-eiwit te verkrijgen is er een bewerking nodig en blijven er weinig andere voedingsstoffen over dan het eiwit, dat is jammer.

Plantenproteïne-isolaat, volgens de fabrikant goed verteerbaar. Het kan dan wel goed verteerbaar zijn, maar het moet ook wat toevoegen. Plantaardig eiwit is niet compleet en dus geen goede eiwitbron.

Vervolgens nog maisgluten. Een goedkoop product, omdat het overblijft bij de humane voedingsindustrie, maar geen goede eiwitbron voor een carnivoor.

Tenslotte gehydroliseerd dierlijk eiwit. Dit wordt door het lichaam niet meer herkend als eiwit, wat een voordeel kan zijn bij allergieen, maar volgens sommige bronnen kan het ook juist belastend zijn voor het lichaam. Of dit laatste waar is weet ik niet. Wat meestal zo is als er gehydroliseerd eiwit wat verderop in de ingredientenopgave staat, is dat het om een eiwitbron gaat waar veel glutamaat inzit. Als je dit hydroliseert, geeft het een lekker (en verslavend) smaakje. Net als in de bouillonblokjes die je in de winkel vindt. Het is hetzelfde stofje als in MSG zit. Waarom dit voor sommige katten een probleem kan zijn, kun je lezen in dit artikel.

Maar welke brok dan wel? Op mijn website heb ik een overzicht gemaakt van goede kattenbrokken.
Maar nog veel beter, omdat het veel natuurlijkere voeding is voor de kat, is rauwe vleesvoeding, dit kan veel gezondheidsproblemen voorkomen en vaak ook oplossen.

Reply
  Lex - 8 years ago

  Hoi Meike,
  Bedankt voor je aanvulling. Ik deel mijn mening en heb zelf ook Barf overwogen, het is voor ons niet haalbaar en daarom voor een kwaliteitsbrok gekozen. Nu geven wij nog Nutram kitten en doet het daar erg goed op. Vind het heerlijk en zijn ontlasting is ook goed. Rond de 10 maanden stap ik over op een graanvrije brok en overweeg Naturea.

  Ben jij bekend met deze twéé soorten brokken?

  Reply
Maurice - 8 years ago

Op natuurlijkedierenvoeding kan je ook van alles lezen over natuurlijk kattenvoer (graanvrij met 86% vlees/vis).

Reply
Roelie - 8 years ago

Hoi Lex,

Wij zijn jaren distributeur van Freitag’s Best Meal geweest.
Ik lees in een post hierboven dat FBM (de korte naam) graanvrij zou zijn, maar dat klopt niet.
De twee bekende smaken van FBM, lam met rijst en gevogelte met rijst, zijn, zoals de naam al aangeeft, met rijst, dus met een graan.

Echter: zowel rijst als maïs vallen onder de goede granen.

Dat betekent dat ze een goede en verantwoorde leverancier zijn van koolhydraten.
Deze koolhydraten zijn nodig voor de opbouw van de celwand. Let wel: zorg dat je voor deze koolhydraten de goede granen gebruikt, dus alleen rijst of maïs.

Sinds augustus zijn wij geen distributeur meer van FBM.
Dat heeft niets te maken met de kwaliteit van het voer. Wij ontdekten dit jaar dat FBM niet uit Duitsland komt, maar gewoon in Nederland gemaakt wordt, en dat door het transport naar Duitsland en weer terughalen naar Nederland de prijs hoger laag dan nodig was.

Inmiddels zijn we distributeur van Skogens,

wat uit exact dezelfde fabriek komt en wat ook exact dezelfde samenstelling heeft voor de smaken Lamb & Rice en Chicken & Rice, maar wat dus goedkoper geleverd kon worden omdat het gewoon in Nederland blijft.
En wat wijzelf heel belangrijk vinden: Skogens laat de etikettering door de fabriek zelf doen.
Daarmee heb je de garantie dat de stoffen die erin zitten, er ook echt in zitten. En dat er niet geknutseld is met percentages (wat binnen bepaalde marges helaas is toegestaan in de voedingsindustrie).

Lex er zijn twee dingen die ik je wil meegeven als het gaat over voeding: kies je eigen weg in de voeding die je aan je dier wilt geven.
Bedenk daarbij dat we zo’n 25 jaar geleden helemaal niet paniekerig deden over de granen die in de toenmalige voeding zaten, en dat onze katten daar gewoon 15-20 jaar oud mee werden.

Hoe kan dat?

Misschien omdat de katten die we nu hebben al vele honderden, zo niet duzenden jaren gedomesticeerd zijn, en zich daarmee in hun voedingspatroon aangepast hebben aan een leven bij de mens, waar granen in voeding bij horen?

En nee, ik ben niet voor granen,

want ik weet wat ze kunnen doen bij bijvoorbeeld diabeteskatten.
Maar ik raak ook niet in paniek als mijn katten lopen te snoepen van het graan van de kippen, en ik geef de 14 katten in ons eigen huishouden dus voeding op basis van rijst.

Skogens in dit geval.

Een tweede wat ik je wil meegeven is dat je, als je de keuze voor een bepaalde voeding gaat maken, je niet blind moet staren op het vleespercentage.

Want: een vleespercentage van “70% ” kan alleen maar berekend zijn op basis van de gerehydreerde vleeshoeveelheid, dat wil zeggen dat het percentage berekend werd op vlees wat nog niet van het vocht ontdaan is.

Het percentage vlees na dehydratie kan wel zo laag uitvallen, dat het lager ligt dan een voer wat een vleespercentage van “11% ” noemt op basis van dehydratie, dus van water ontdaan.
En zo lokt de voederindustrie je door hoge percentages te noemen, die dus niets zeggen.
Zelf kijk ik liever naar de percentages ruw eiwit en ruw vet, die zeggen me meer over de voedingswaarde en kwaliteit van een voer.

De werkelijke voedingswaarde kun je zelf eenvoudig berekenen en daar heb je dat vleespercentage helemaal niet voor nodig 🙂

Reply
  Lex - 8 years ago

  Hoi Roelie,

  wat een inzichten zeg bedankt daarvoor!

  Graanvrij is een keuze, dat het slecht is hangt er naar mijn mening sterk vanaf welke granen er gebruikt worden en in welke hoeveelheden.
  Je geeft aan dat men 25 jaar geleden helemaal niet paniekerig deed wat ik begrijp.
  Nu zijn er nog genoeg mensen die hier ook niet naar kijken en zal altijd zo blijven wat ook helemaal geen probleem is.

  We leven nu in een tijd dat er een groot deel van de voedselbronnen minder van kwaliteit zijn geworden.
  Kijk maar eens naar het verschil tussen een biologische groente of fruit. De onderzoeken liegen er niet om.
  Ook zijn de meeste granen meer bewerkt en veelal van mindere kwaliteit als vroeger, daardoor meer kans op voedsel intolleranties.

  Ik weet zelf niet bij welke percentage’s dit bij kattenvoer op gaat, maar weet als geen ander hoe de mens kan reageren op voedsel intolleranties.

  Zelf na maanden van moe zijn moeten ontdekken dat ik bepaalde graansoorten niet kan verdragen, neem bijvoorbeeld tarwe. Dit geld natuurlijk niet voor iedereen maar voor diegene met allergieën is de kans om voedsel allergieën een stuk groter.

  Vind het een logische stap dat je bent overgestapt van Freitags Best Meal naar Skogen. Waar ik meer over zou willen lezen is het proces van productie en certificering. Het is nu wat karig op de website en moet je van goed vertrouwen uit gaan. Als je bijvoorbeeld kijkt naar>> de website van Nutram <

  Reply
Meike - 8 years ago

Met het eiwitgehalte en de ingrediëntenopgave kun je een goede schatting maken van het werkelijke vleesgehalte. Hoe dat moet, lees je in dit artikel: http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

Reply
Brigitte - 8 years ago

Katten zijn echt niet geëvolueerd om graan te kunnen verwerken (en er bestaan voor een carnivoor geen “goede granen”). Ze zijn gedomesticeerd in het oude Egypte, waar ze graanschuren vrij hielden van ongedierte (ratten en muizen). Dat was dus ook hun voeding, niet het graan. Ook daarna werden katten min of meer aan hun lot overgelaten en vingen ze hun eigen kostje bij elkaar. Pas de laatste 40 jaar of zo zijn brokken in opkomst, compleet met graan als goedkoop vulmiddel. 40 jaar is een seconde als het om evolutie gaat. Katten zijn nog net zulke obligate carnivoren als duizenden jaren geleden en graan hoort dan ook niet thuis in hun voeding, ook geen mais, ook geen rijst.

Reply
  Lex - 8 years ago

  Hoi Brigitte,

  Bedankt voor je aanvulling. Ik denk dat graanvrij of rauw het beste is.
  Rauw zien we niet zitten, je moet echt weten waar je mee bezig bent en is voor ons op dit moment niet te doen.
  We hebben graanvrij geprobeerd van het merk Naturea maar onze beer deed het daar niet goed op.
  Ik ben wel van mening dat de kwaliteit en hoeveelheid graan van grote invloed is.
  Ik kijk liever nu naar de verhoudingen en gevoel speelt ook een grote rol bij mij.
  Onze katten doen het nu erg goed op ons Skogens voertje.

  Reply
Lau - 7 years ago

Ik ben erg fan van orijen , geef altijd orijen aan de fret ,
Nu heb ik een kitten en geef ik royal canin baby , maar wil toch wel orijen of iets anders gaan mengen ,
Rauw vlees durf ik niet te geven , omdat ze dan besmet kunnen raken

Reply
  Lex - 7 years ago

  Hi Lau,

  Orijen heb ik ook veel goeds over gelezen! Zelf zijn we helemaal weg van skogens. De katten zijn er dol op, vacht glanst erg mooi en goede ontlasting. Mooie pure brok van Nederlandse bodem. Kijk een op de website van Poespas. Kleine shop met goede service. Groet Lex

  Reply
isabel - 7 years ago

hallo allemaal,

Mijn katjes zijn nu 9 maanden en gaan binnenkort over op volwassen voer. Nu heb ik gekeken naar een mooie opvolging van Royal Canin kitten en kwam uit bij Applaws .
Dit mede door een prima prijs kwaliteit verhouding en hoge eiwit gehalte en laag koolhydraat gehalte.

Hebben jullie met dit merk ervaring ?

Reply
Lex - 7 years ago

Hi Isabel, is wel een goed voertje naar mijn idee. Je moet je er zelf goed bij voelen en de katjes moeten het er goed op doen uiteraard.
Hoe ben je tot deze keuze gekomen als ik vragen mag? Hoor graag van je.
Groet Lex

Reply
Esmee - 7 years ago

Goedemiddag,

Mijn vriend en ik gaan binnenkort een Maine Coon kitten aanschaffen. Ik weet het, het is geen Siberische kat, maar ik was op zoek naar ervaringen met kattenvoer van het merk Skogens en daar is heel weinig over te vinden. En Siberische katten en Maine Coons hebben dan nog wat overeenkomsten, dus ervaringen zullen enigszins vergelijkbaar zijn. Ik zie in uw blog dat u een weloverwogen keuze heeft gemaakt over te stappen op dit voer.
Wij hebben ook ooit Nutram gehad voor onze huidige kat, maar zijn o.a. Ivm duurzaamheid overgestapt op Ecostyle. Nu we er een kitten bij gaan krijgen zijn we alles weer even aan het doornemen/reflecteren en zo kwam ik op uw blog terecht. Ik zag dat het bericht over voeding nog van 2016 is en aangezien u een paar keer bent overgestapt wilde ik vragen of u er nog steeds zo tevreden over bent en wat u de doorslag heeft gegeven dit voer te kiezen? En waarom dus géén Royal Canin?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Mvg,

Esmee

Reply
Lex - 6 years ago

Hoi Esmee,

Ik zie dat er iets niet goed is gegaan want had vorige week al een reactie geplaatst. Wij voeren nog steeds Skogen en dat blijft ook zo. In het begin waren we een beetje zoekende maar dit is voor onze katten een heerlijk voer. Vacht is mooi, ontlasting is goed en de shop waar wij bestellen vind ik ook perfect. Er is veel te koop maar zelf kies ik liever voor wat minder commercieel voer. Vraag anders even naar een aantal proefmonsters. Leny stuud die vast naar je op als je daar om vraagt. Shop heet Poespas.

Succes.

Reply
Kels - 3 years ago

Wat denken jullie van IAMS kattenvoer. Hoe weet ik of dit goed kattenvoer is of niet. En hoe kom ik erachter of het graanvrij is.

https://cutiecat.nl/product/iams-for-vitality-kattenbrokken-1/
Dit is het kattenvoer wat ik bedoel

Reply
  Alex - 3 years ago

  Dag Kelly,

  Wat leuk dat je reageert op m’n blog. Ik ben niet bekend met dit merk en wij zijn overgestapt naar https://www.buddysdiervoeding.nl

  Katten doen het heel goed op eend en zijn veel voordelen aan dit voer.

  Groet Lex

  Reply
Dave Herrewijn - 3 years ago

Mijn kat had last van blaasproblemen sinds ze royal canin urinary so krijgt heeft ze nooit geen problemen meer gehad al ruim 2 jaar niet meer maar ik las onlongs verhalen dat royal canin heel veel vet zou bevatten wel tot 3 maal meer dan.amder voer wat mij nu in twijfel brengt het haar nog te geven is dat waar of is dat bangmakerij ik stap liever niet over weer ze vind het heerlijk.en haar stoelgang plasjes heeft ze totaal geen problemen meer van wat moet ik doen

Reply
  Alex - 3 years ago

  Fijn dat het goed gaat! Zelf staan onze beren op een compleet voer van buddy’s.
  Ook geen blaasgruis meer gehad en beide doet het er heel goed op. Bijkomend voordeel.. geen stikkende kattenbak.

  Hieronder een linkje en lees je meer over het voer, we kopen dit zelf bij onze lokale dierenwinkel.

  https://www.buddysdiervoeding.nl/product/buddy-eend-compleet/

  Groet Lex

  Reply

Leave a Reply:

Malcare WordPress Security