Waarom is klontergrit beter voor Siberen -

Waarom is klontergrit beter voor Siberen

kattenbakgrit

(Gebruik jij klontergrit of normale kattenbak vulling)

Ik zie door de bomen het bos niet meer. Ben erg benieuwd naar andere ervaringen.

Cattery gebruikt een merk wat niet bij ons in de buurt verkrijgbaar is en daarom wil ik als het kitten gewend is overstappen op een ander merk. Nu op advies ook een aantal zakken Sanicat Ultra in huis gehaald. 

Hieronder een aantal merken die mij voorkeur hebben. Het gaat natuurlijk om de kat en ben benieuwd naar jullie ervaringen:​

​Waarom kies je voor kattenbakgrit als er ook houtkorrels zijn?

We zijn overgestapt van kattenbakgrit naar houtkorrels van het merk Peewee. Veel merken geprobeerd en de laatste was een zak van 18,- pst. Toch was de uitloop behoorlijk door de wat kleine kleikorrels. Door mijn allergie kan ik slecht tegen stof en vind ik iets meer geld uitgeven geen probleem.
Het product moet dan wel goed zijn en mijn verwachtingen overtreffen. 

​De overstap was snel gemaakt. Omdat onze kater toe was aan een grotere kattenbak heb ik gekozen voor het Peewee Ecodome systeem. Deze bak is het zelfde als de Xl variant van Savic. De bak is echter voorzien van een binnenbak met gaatjes zodat het houtstof met de urine gescheiden word.

De voordelen van het Peewee systeem:

 • Mooie ruime bak van goede kwaliteit met koolstoffilter
 • Handig systeem door de binnenbak en het scheiden van de urine
 • Zuinig in gebruik
 • Afval kan in de biobak

Nadelen:

 • Bak verschonen kan wat lastig zijn ( hier wordt je vanzelf handiger in)
 • De geur van de poepjes worden minder gemaskeerd dan bij de kleikorrels
 • Aanschaf prijs aan de hoge kant

Onze kat heeft niet lang hoeven wennen, eerst wat kattenbakgrit toegevoegd aan de houtkorrels en snel overgestapt op een volledig gevulde bak met houtkorrels. Soms twijfel ik om toch nog eens kristal korrels te gaan proberen. Vitakraft heeft deze silicaat korrels en heb daar ook erg goede verhalen over gehoord.  Ik vind de zuinigheid eigenlijk ook wel fijn en halen de drolletjes er tussendoor gewoon wat sneller uit. 

Peewee ecodome

Wat zijn jou ervaringen?

Gebruik jij ook de Peewee en heb je weleens de kattenbakzakken geprobeerd?

Misschien vind je dit ook leuk:
Misschien vind je dit ook leuk:
Click Here to Leave a Comment Below 7 comments
Audry - 8 years ago

Kattengrid is iets dat je moet uitproberen om uiteindelijk te komen dat wat je zelf en je kat prettig vind. Ik zelf zou graag een goed klonterende grit willen (zoals ik nu heb) maar die weer biologisch afbreekbaar is en daarnaast ook niet stinkt. Die combinatie heb ik echter nog niet gevonden dus ik heb een merk dat in Nederland weer niet te krijgen is. (maar wel hier net over de grens in Duitsland). Deze klontert perfect, zuinig in gebruik en stinkt niet. Nadeel hij mag niet door de toilet of in de groenclicko, blijft soms aan de pootjes plakken en verspreid dan ruim om de kattenbak en hij is niet goedkoop.

Reply
  Lex - 8 years ago

  Hi Audry, Ik heb een zak Vadigran in huis gehaald omdat de Cattery dat ook gebruikt. Ook een aantal zakken Sanicat gekocht. Kreeg een tip dat deze ook prima is dus het proberen waard en voor dat geld kon ik de zakken kattengrit niet laten.

  Ik denk dat dit ook een mooi alternatief is:
  http://www.biokats.info/nl/451.html

  Wel wat duurder maar heb me even ingelezen en dan kan ik dat begrijpen. Verantwoorde productie en niet voor niets het ECOCARE Award 2012 behaald.

  Reply
Amanda de Groot - 8 years ago

Ik kan absoluut Intersand aanbevelen, verkrijgbaar bij zooplus. Bij de juiste manier van gebruik is het perfect grid.

Reply
  Lex - 8 years ago

  Dank je, die had ik ook gezien. Zelfs met babypoedergeur al weet ik niet zeker of dat een marketingmiddel is of dat het echt vertrouwd is voor de kittens. Klinkt wel goed, je wilt immers het beste voor je kleintje;-)

  Reply
De Huisdiersuper.nl | Martijn - 8 years ago

Veel klanten van ons zijn erg te spreken over de kattenparels. De parels van Bianco zijn de beste die wij tot nu toe gehad hebben.

Zie: kattenbakvulling bianco pearls

Voordeel is dat je er weinig onderhoud aan hebt en dat het heel erg goed de geur opneemt. Gewoon de poepjes er elke dag uithalen en dan hoef je de bak pas weer naar 2,5-3 weken echt te verschonen (als je 1 kat hebt). Daarbij zijn de zakken erg handzaam.

Zoals Audry al aangaf is het natuurlijk erg persoonlijk van wat iemand fijn vindt. Volgens ons is dit een goed alternatief voor de grotere zakken van de merken als Biokat en Catsan. Qua prijs is het ook niet duurder als de alternatieven.

Kijk wel goed naar de parelgrootte van een merk. Zijn ze namelijk te klein dan loopt hij het wel snel uit de bak.

Reply
  Lex - 8 years ago

  Hi Martijn, dank je!

  Deze heb ik zelf niet eerder gezien.
  De poepjes halen we er iedere dag of meerdere keren uit.
  Ook de klonten halen we eruit want katten urine kan erg stinken heb ik gemerkt.
  Begrijp ik goed dat je dat bij dit grit niet hoeft te doen?
  Ik heb weleens eerder zoiets gezien maar dan was het op basis van silicaat en als ik het goed begreep bleven die juist eerder plakken in de lange haren. Was wel een ander merk maar daar kan ik even niet op komen. Ga deze zeker overwegen.

  Biokat drie in één was het ook niet. In het begin was het geurtje wel oké maar ging me later tegenstaan. Ook vielen de klonten erg snel uit één bij de dagelijkse verschoning.

  Heb je die opmerking vaker gehoord van klanten Martijn?

  Reply
   De Huisdiersuper.nl | Martijn - 8 years ago

   Beste Lex,
   Natuurlijk kunnen ook de Bianco parels ook blijven plakken in de haren. Ik denk dat dit niet te voorkomen is. Als je het wilt voorkomen zal je vrij fijn grit moeten gebruiken. Het nadeel hiervan is dat fijn grit vaak niet goed absorbeert vanwege de vorm. Dit gaat vaak dan ook erg klonteren. Het is toch een afweging tussen geur, absorptievermogen, gemak, en natuurlijk van wat je kat er van vind (niet iedere kat accepteert elke kattenbakvulling).

   Eenduidig antwoord heb ik dan ook niet. Het is een kwestie van proberen om te kijken wat er het best bij je past. Let wel op, het duurste hoeft zeker niet het beste te zijn.

   Reply

Leave a Reply:

Malcare WordPress Security