Braintraining voor je kat: nuttig en leuk -

Braintraining voor je kat: nuttig en leuk

Laat jij je kat ook nadenken?

Aangezien katten van nature solitaire jagers zijn, betekent dit dat ze graag een prooi willen vangen. Dat jachtinstinct zit er nou eenmaal in...

Valt soms niet mee want muizen zijn snel en rennen met een noodvaart hun hol in.
De huistijger van tegenwoordig hoeft die moeite niet meer te doen.
Zijn personeel zet precies op tijd de gevulde voerbak neer en de kat hoeft niets anders te doen dan er naartoe te lopen en het op te eten.
Het leven van onze huiskat daardoor wel veel saaier geworden dan van de wilde voorouders.
En ondanks hun lieve personeel en al het eten dat ze ‘voor niets’ krijgen ervaart onze kat wel haar jachtinstinct en vaak kan ze dit niet uiten.
Dit geldt zeker voor raskatten aangezien zij bijna altijd binnen worden gehouden, en met een beetje geluk onder toezicht naar buiten.
Katten die niet tot weinig worden gestimuleerd door bv. spelen of andere prikkels kunnen onderstimuleerd raken en een ondergestimuleerde kat kan hierdoor last krijgen van stress.
Stress kan op haar beurt weer zorgen voor probleemgedrag, zoals bv. aandachtvragend gedrag, sproeien of het kapot maken van dingen.
Door het minder kunnen jagen kan ook overgewicht een probleem worden.
Een groot aantal katten heeft obesitas en heeft daarmee een verhoogde kans op problemen met de gewrichten en botten, vacht- en/of huidproblemen door verminderde lenigheid om zichzelf te kunnen wassen en suikerziekte.

Hoe kun je nou wel voldoen aan dat jachtinstinct?

Onderstimulatie tegengaan en zorgen dat de kat niet te dik wordt? Het antwoord is: Braintraining!
Laat je kat nadenken hoe hij zijn voer uit een denkspel kan halen.
Hij ziet het voer, hij ruikt het voer maar hij kan het niet zomaar pakken.
Hij moet er echt z’n best voor doen!
Er is van alles op de martk op uw huisdier weer terug te brengen naar zijn roots: voerballen, voerpuzzels, activity spellen en nog veel meer.
En wanneer uw kat geen obesitas heeft en ook voldoende gestimuleerd is, dan zijn deze spellen een leuke aanvulling om hem lekker bezig te houden!
Als gedragstherapeut weet ik hoe belangrijk het is om katten mentaal en fysiek bezig te houden.
Bij Catcetera vindt u daarom het meest ruime assortiment in denkspeelgoed voor katten in Nederland.

***Actie Catcetera*** Bestel nu bij Catcetera uw denkspeelgoed en ontvang 5% korting! Ga naar www.catcetera.nl, en vul bij uw bestelling de kortingscode ‘SbRskT2015’ in. Er wordt 5% op uw aankoopbedrag in mindering gebracht (geldig t/m 31 dec. ’15). Tot ziens bij Catcetera!

Adriënne van ’t Wout
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

Malcare WordPress Security