Siberische kat kopen? Lees hier onze tips bij het kopen van een Siberische kat
siberische-kat-kopen

Siberische kat kopen? Wat komt er allemaal bij kijken?

Misschien ben je een kattenliefhebber en heb je al eerder katten gehad, of heb je er momenteel al een of meerdere thuis. Of heb je nog nooit katten gehad en wil je weten waar je aan begint voor je overgaat tot het kopen van een Siberische kat.

Wees goed voorbereid, een Siberische kat kopen doe je niet even snel tussendoor.

Hoeveel ervaring je ook met katten hebt, in dit artikel lees je alles wat je moet weten voor je een Siberische kat in huis neemt. Een kitten koop je voor een kattenleven lang: meestal is dit zo’n 12 tot 20 jaar.

Koop een Siberische kat dus niet alleen omdat de kinderen een schattig kitten in huis willen, maar zorg ervoor dat je je goed inleest wat er van je verwacht wordt en dat je de financiële middelen in huis hebt. Uitgebalanceerd voer, water en kattenbak moeten elke dag worden bijgevuld en verschoond en een kat wil de nodige aandacht.

Een kat koop je niet om deze de hele dag alleen te laten. Werk je overdag veel, zorg dan dat je daarna voldoende tijd hebt voor je kat en schaf eventueel een tweede kat aan tegen verveling. Zorg voor een stressvrije omgeving en ga regelmatig langs de dierenarts voor controle, ontwormen en vaccinaties.

Wat zijn de kosten van een Siberische kat

Een Siberische kat kopen kost een boel geld, al gauw zo’n 600,- euro. Dit is niet voor niets, dus koop geen Siberische kat voor een bedrag wat flink lager ligt: voor je het weet heb je een ziek dier, of helemaal geen Siberische kat maar een huis, tuin en keuken kat met het uiterlijk van een Siberische kat.

siberische kat kopen

De kat heeft behoefte aan vier maal ontwormen, de nodige entingen en een chip. Samen met de stamboom en een paspoort kost dit al zo’n 285,- euro. Je betaalt mee aan het ontwormen van de moederpoes, het dekgeld, een snaptest en HCM/PKD test, inentingen, voeding etc.

Samen met de controle en het CAC certificaat van de moederpoes ben je, bij een gemiddelde van 4 kittens per bevalling, 300,- euro kwijt aan kosten voor de moederpoes. Samen is dit al gauw 600,- euro voor een Syberische kitten.

Wat is belangrijk als je een Siberische kat gaat kopen?

Het belangrijkste is dat je jouw Siberische kat bij een professionele cattery haalt. Hier zorgen ze voor de nodige papieren, maar ook zijn ze zeer begaan met de kat zelf en diens welbevinden.

Ze zorgen voor het juiste voer, de medische zorg en een fijn onderkomen voor de Siberische kat. Een echte fokker probeert de gezondheid en het rastype te verbeteren en is toegelegd op het fokken van het ras dat hij lief heeft.

Hoewel je misschien geneigd bent juist een kitten te kopen bij een cattery die niet goed aanvoelt om het kitten daar weg te halen, is dit geen goed idee. Dit zorgt er juist voor dat er meer kittens in deze situatie terechtkomen.

Siberische kat kopen? Vraag naar de papieren

Vraag daarom naar de stamboom van de Siberische kat, naar de testresultaten van de ouders en of je even rond mag kijken bij de dieren. Wacht desnoods tot er kittens beschikbaar zijn bij een goede cattery.

Heb je zelf een Siberische kat en wil je jouw ervaring met andere (toekomstige) baasjes delen? Of wil je een Siberische kat kopen en wil je hierover meepraten? Laat dan je reactie achter onderaan dit artikel.

Click Here to Leave a Comment Below 9 comments
Sanne - 6 years ago

Goedemorgen,

Een heel interessante post om te lezen. Zou je mij een cattery kunnen adviseren?
De mensen die ik tegen ben gekomen vragen tegen de 900 a 1000 euro voor een kitten wat aanzienlijk hoger is dan de hier aangegeven 600.

Ik hoor graag of je een adres hebt waar je positieve ervaring mee hebt gehad of nog steeds hebt.

Groet,

Sanne

Reply
  Lex - 6 years ago

  Er zijn er genoeg, zoals je weet is het een populair ras dus is reserveren vaak een must. Zoals je hier op de site kan lezen zijn wij erg tevreden met onze catteries;-)

  Reply
An devos - 6 years ago

Kunt u mij enkele plaatsen aanduiden waar ik een sobertjes kan kopen. Wij zorgen voor onskleinkinderen en hebben kleinzoontje van 7 jaaromzet zware allergische problemen. Aan de prijzen geraak ik niet aan uit. Ze variëren enorm . Kunt u mij een serieuze plaats aanduiden? Heel hartelijk dank ….An

Reply
Leon - 5 years ago

Siberische katten zijn onze favoriete katten! We hebben er momenteel 2 en we hadden er 1 die helaas is overleden vorig jaar. We zijn helemaal verliefd op onze huidige katten. https://www.dierengemak.nl/katten/

Reply
  Lex - 5 years ago

  Wij zijn ook helemaal gek van dit ras, daarom zelfs dit blog opgezet en deze video eens gemaakt;-)
  https://youtu.be/U2zycBX-Fv8

  Reply
Janneke - 5 years ago

Ik zou heel graag een Siberische kitten willen kopen! Weet u nog betrouwbare cattery’s?

Reply
  Alex - 5 years ago

  Hi Janneke, super leuk! Wij genieten iedere dag van onze boys:-) We hebben Bo bij deze cattery vandaan http://www.catterystuckonyou.com/
  En Jax bij deze https://sibirskywitsch.weebly.com/mavis-x-magic-april-2019.html

  Als ik het goed heb heeft Heidi momenteel een nestje dus zou zeker even contacten! Ook Saskia even bellen. Deze dames zijn top. We hebben zelf een flinke zoektocht doorlopen en zijn kieskeurig.

  Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust.

  Groet Lex

  Reply
   Janneke - 5 years ago

   Alex, dank voor je reactie! Ik ga meteen contact opnemen!

   Reply
    Alex - 5 years ago

    Top! Doe ze de groeten;-)

    Reply

Leave a Reply:

Malcare WordPress Security