Katten en hun spullen. Passen ze wel in jouw interieur? -
Mooie-krabpaal-voor-katten

Katten en hun spullen. Passen ze wel in jouw interieur?

Robert catsup.nl

Mijn naam is Robert Brugman en samen met mijn vrouw Elske zijn wij de gelukkige eigenaren van drie katten. Twee ervan zijn broer en zus en zijn half Bengaal en half Pers; een (gelukkig) ongelukje. De andere heeft geen ‘merk’ en heeft ons uitgekozen om bij te komen wonen. Ze kan vooral hard en lang spinnen en is zoals veel katten, de liefste die er is 😉 Kort geleden zijn we een webshop begonnen met vooral mooie kattenspullen. En dat is ook de reden voor deze blog post.

Katten… Je kunt er uren over praten, naar kijken of er over schrijven. En dat laatste is precies wat ik de komende bijna 900 woorden ga doen. Ik ga het niet alleen hebben over onze huisvriend, maar vooral ook over een onmisbaar onderdeel in hun bestaan en hoe die in jouw interieur past. Maar daarover later meer…

Kattenspullen zijn vaak niet zo mooi

“Er zijn al zoveel webshops met kattenspullen, waarom zou je er nu nóg 1 beginnen” hoor ik sommige van jullie denken. Dat zal ik uitleggen, want misschien herkennen jullie het wel. Wij zijn niet zo lang geleden verhuisd van een gemeubileerd huis naar een leeg huurhuis. Omdat we helemaal geen inrichting hadden, kon mijn vrouw helemaal los gaan. Ze zocht avond aan avond naar de mooiste spullen (tegen de beste prijs natuurlijk). Eerst kwam er een bank, daarna de eetkamertafel- en stoelen en als laatste de lampen. Ons interieur kan zo in VT Wonen! En toen zochten we een krabpaal… een kattenmand… een kattenbak… Maar er was een probleem; alles was.. ehh… nou ja, het meeste vonden we niet zo mooi!

Dat onmisbare onderdeel, de krabpaal

Ik denk dat de meeste van jullie er wel één hebben, maar weet je eigenlijk wel waarom ze zo belangrijk zijn? Katten gebruiken een krabpaal voornamelijk voor:

- het onderhouden van hun nagels en
- het afgeven van hun geur

Dat laatste wist ik zelf eigenlijk niet, maar katten hebben dus ook geurklieren in hun voetzooltjes. Door de krabpaal te gebruiken houden ze hun nagels gezond én markeren ze hun territorium. Dat is zowel een boodschap aan eventueel andere katten in huis als iets voor zichzelf. Ze voelen zich er fijn en zeker door!

CatsUp.nl – mooie kattenspullen

Maar terug naar ons interieur. Wij vonden het erg lastig om een krabpaal te kopen die ook bij onze inrichting paste. Er is ook zo veel keuze. Tik maar eens ‘krabpaal’ in op Google en je wordt helemaal gek van het aanbod. Een mooie konden wij alleen maar moeilijk vinden. Je moet heel veel verschillende websites langs om ze te zien en dat was voor ons dé reden om met www.catsup.nl te beginnen. Wij hebben al het werk gedaan voor iedereen die een krabpaal of ligmand wil kopen die past in een wat strakker, modern interieur.

Mooie kat op mooie krabpaal?

Een reden om een Siberische kat te kopen is omdat ze mooi zijn kan ik me zo voorstellen. Wil je nu voor je mooie kat ook een design krabpaal kopen, dan kun je dus goed bij ons terecht. Helaas zijn die dingen vaak niet goedkoop en kosten sommige echt bizar veel geld.

Neem nou deze: Soonsalon DOG Krabpaal

Krabpaal design hond

Dit is één van de duurdere krabpalen die wij gevonden hebben, maar wat is ie mooi!!! Als je kat echt even stoom wil afblazen, wat is dan een beter doel dan zijn (soms) natuurlijke vijand, de hond? Ik zie onze katten hier wel hun klauwen inzetten in ieder geval. Met deze krabpaal zijn ze 2 dagen bezig, omdat bijvoorbeeld iedere centimeter van het Sisal touw met de hand wordt verlijmd op deze ‘hond’. Hij gaat hierdoor erg lang mee. En dat mag ook wel voor die prijs vind ik.

Gelukkig zijn ze er ook wel beter betaalbaar. Een andere favoriet van mij is namelijk dit krabhuis dat gemaakt is van simpel karton: Imac krabhuis Aladin

ligmandje-kat-mac-krabhuis

Naast dat het een grappige vorm heeft, is deze ook nog eens multifunctioneel. Er kan op twee plekken gekrabd worden en je kat kan zich er ook lekker in terugtrekken. Wij hebben zelf een huisje dat er op lijkt en sinds ie in de kamer staat, is onze grote kater er niet uit te slaan (niet dat wij dat ooit zouden doen).

Krabpaal-modern-Vesper

Een echt heel stijlvolle krabpaal/ligmand is deze van Vesper

Ook hier is er op twee plekken de mogelijkheid om te krabben en kan er lekker in gelegen worden. Ik vind deze krabpaal een echte eye catcher door de mooie ronde vormen. Zie jij je Siberische kat er al in liggen?

Tot slot wil ik jullie deze heel bijzondere krabpaal-voor-aan-de-muur laten zien:

Deze is namelijk in de vorm van een boom en heeft ook nog drie plekken op verschillende hoogtes waar je kat kan liggen. Natuurlijk kun je zoiets ook zelf maken, maar het mooie van deze krabpaal is dat het op een milieu vriendelijke manier gemaakt is van de beste materialen. Ook kan ie lang meegaan, omdat de krabgedeeltes te vervangen zijn.

Na het lezen van deze blog hoop ik dat jullie zien dat een “JA” op de vraag uit de titel mogelijk is!

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments
Wendy - 7 years ago

Vind het krabhuis erg leuk en betaalbaar maar wil graag weten of je hier ervaring mee hebt? De kartonnen mandjes zijn hier namelijk zo weg. Groetjes Wendy

Reply
  Robert - 7 years ago

  Dag Wendy,

  Bedankt voor je reactie. Zelf heb ik geen ervaring met dit huisje. Wij hebben wel een ander kartonnen huisje en daar is het krabgedeelte te vervangen door zo’n standaard karntonnen krabplankje. Onze kat heeft er al doorligplekken op gemaakt 🙂

  Reply
Tim - 7 years ago

Hoi Robert, erg mooi allemaal maar ben op zoek naar wat natuurlijks. Lex heeft deze ook eerder aangeboden maar kan niet aan de vraag voldoen. Heb jij zoiets in het pakket?

Reply
  Robert - 7 years ago

  Dag Tim,

  Wij hebben op catsup.nl een selectie gemaakt van de mooiste spullen bij een groot aantal webwinkels. Zij hebben niet echt van die natuurlijke in hun aanbod, die ook nog eens mooi genoeg zijn om op onze site te komen. Zodra we wat zien wat dat wel is, plaatsen we die natuurlijk.

  Reply

Leave a Reply:

Malcare WordPress Security